Шість громад Дніпропетровщини отримали посівну картоплю

Майже 4 тис родин Дніпропетровщини отримали допомогу від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Їм надали 200 тонн посівної картоплі. Коренеплід висадили у Перещепинській, Покровській, Апостолівській, Широківській, Верхньодніпровській та Вишнівській громадах. Про це стало відомо на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«Спеціальна установа ООН надавала мешканцям громад області насіння та картоплю для висадки. У планах організації – допомогти селянам із курчатами та кормами для худоби», – зазначив начальник управління зовнішньоекономічної діяльності ДніпроОВА Олександр Ракша.

Кожна родина отримала по два мішки коренеплоду, сказала регіональна координаторка Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН по Сходу України Олена Сафарова.

«Ми відвідали деякі господарства Дніпропетровщини, які отримали допомогу. Картопля добре цвіте. Люди сподіваються на гарний врожай у вересні. Кажуть, поділяться із сусідами, в яких немає городів. Загалом дуже вражені згуртованістю селян у ваших громадах», – розповіла Олена Сафарова.

Організація підтримує найбільш вразливі сім’ї. Тих, хто приймає переселенців, багатодітних, людей старшого віку, з інвалідністю. Загалом цьогоріч допомогла понад 28 тис домогосподарств у сільській місцевості по всій Україні.

«Плануємо до кінця липня відкрити у Дніпрі офіс. Він опікуватиметься Дніпропетровською, Херсонською, Запорізькою, Харківською, Донецькою та Луганською областями. Допомога малим фермерам у східних регіонах стане ще ефективнішою», – наголосив голова офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні П’єр Вотьє.

Аби отримати допомогу від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, необхідно звернутися до сільради. Саме громада визначає, хто найперше потребує підтримки, та повідомляє про це офіс організації.