Шоколад як профілактика інфарктів та інсультів: науковий погляд
Якісний темний шоколад може стати солодким «ліками» для профілактики серцево-судинних захворювань, зокрема інфарктів та інсультів.
Дослідження американських вчених показали, що регулярне вживання шоколаду перешкоджає утворенню тромбів та покращує стан кровоносних судин.
В одній шоколадці (40 г) міститься більше антиоксидантів, ніж у келиху червоного вина, що допомагає виводити токсини з організму та знижує ризик запальних процесів. Цей продукт також містить корисні елементи, такі як вітаміни В і А, калій, кальцій, фосфор та залізо, що сприяє зміцненню серцево-судинної системи, нормалізації кров’яного тиску та підтримці здоров’я серця.
Раніше в Англії «універсальними ліками» вважали яблуко, але нині шоколад стає достойним конкурентом, оскільки його користь для здоров’я доведена. Такий продукт доступний кожному та може доповнити збалансоване харчування як корисний перекус.
фото з відкритих джерел