Шоколад як профілактика інфарктів та інсультів: науковий погляд

Якісний темний шоколад може стати солодким «ліками» для профілактики серцево-судинних захворювань, зокрема інфарктів та інсультів.

Дослідження американських вчених показали, що регулярне вживання шоколаду перешкоджає утворенню тромбів та покращує стан кровоносних судин.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

В одній шоколадці (40 г) міститься більше антиоксидантів, ніж у келиху червоного вина, що допомагає виводити токсини з організму та знижує ризик запальних процесів. Цей продукт також містить корисні елементи, такі як вітаміни В і А, калій, кальцій, фосфор та залізо, що сприяє зміцненню серцево-судинної системи, нормалізації кров’яного тиску та підтримці здоров’я серця.

Раніше в Англії «універсальними ліками» вважали яблуко, але нині шоколад стає достойним конкурентом, оскільки його користь для здоров’я доведена. Такий продукт доступний кожному та може доповнити збалансоване харчування як корисний перекус.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!