Ситуація з кором у Дніпрі не стабілізувалася

Станом на перше березня 2019 року у Дніпрі зареєстровано 66 випадків захворювання на кір. Співвідношення хворих дітей і дорослих 1:1. Про це під час прес-конференції 21 березня повідомила експерт з дитячих інфекційних захворювань департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Віра Олійник.

«Ситуація з кором у Дніпрі не стабілізувалася. За 2 місяці поточного року зареєстровано 66 випадків захворювання на кір, у 2018-му – 36 випадків. Співвідношення дітей та дорослих серед хворих – 1:1. Тому у групі ризику перебувають і діти, і дорослі. Кір – хвороба, якій легше запобігти. Єдиний спосіб вберегтися від кору – вакцинація», – наголосила Віра Олійник.

Також вона додала, що серед дітей та дорослих, які захворіли у 2019 році, понад 50% не були вакциновані взагалі або мали одне щеплення замість необхідних двох.

«Наразі вакцини у місті достатньо. Закуповує її дитячий фонд ООН UNISAFE. Всі препарати сертифіковані, практично не дають ускладнень та побічних реакцій. Наразі є два види зареєстрованих вакцин, які наявні у наших центрах та амбулаторіях: вакцина проти кору, правця та краснухи Priorix бельгійського виробництва та препарат американського виробництва MMR-II», – розповіла завідувачка амбулаторією № 9 Комунального некомерційного підприємства «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 8» Ірина Матвєєва.

Медики зауважили, що перед тим, як робити щеплення, необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем чи педіатром.