Скільки сиру можна їсти без шкоди для організму

Твердий сир — це справжній делікатес, але його вживання має бути помірним. Сири містять велику кількість насичених жирів, натрію та холестерину. Молочний жир складається приблизно на 70% із насичених, на 25% — з мононенасичених і лише на 5% — з поліненасичених жирів.

Надмірне споживання насичених жирів може підвищувати рівень «поганого» холестерину (ліпопротеїнів низької щільності), що негативно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Втім, повністю відмовлятися від сиру не варто. Цей продукт є цінним джерелом кальцію, білка, а деякі ферментовані види додатково містять пробіотики.

Дієтологи радять включати сир до раціону у невеликих кількостях. Оптимальна порція становить 30–50 г на день залежно від індивідуальної норми калорій.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *