Скорочують життя: 3 найгірші продукти для довголіття

Коли справа стосується довголіття, вчені радять звертати увагу як на спосіб життя загалом, так і на раціон. Наприклад, якщо частиною щоденної дієти є яловичина, курка та молочні продукти, то, можливо, настав час трохи її змінити. Як виявилося, ці три продукти можуть скорочувати тривалість життя, повідомляє «Країна здоров’я».

Такого висновку дійшли вчені Медичного коледжу Університету штату Пенсільванія. Згідно з дослідженням, опублікованим у Merck Manual, потенційна небезпека полягає в тому, що яловичина, курка та молочні продукти містять амінокислоти, що містять сірки, вживання яких у великій кількості може збільшувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань і навіть призвести до летального результату.

У ході роботи вчені проаналізували дані про здоров’я понад 120 тис. учасників та виявили, що у тих, хто вживав сірковмісні амінокислоти вдвічі більше «розумних значень», ризик проблем із серцем і судинами збільшувався на 12%, а ризик ранньої смерті від цих станів – на 28%. Вони також виявили, що основна частина таких амінокислот надходить в організм із яловичини, курки та молочних продуктів.

Проте лікар-дієтолог Ліза Янг зазначила, що результати досліджень не говорять про повне вилучення таких продуктів із раціону. «Важливо зосередитися не лише на цих амінокислотах, а й на створенні здорових дієтичних моделей загалом», — додала вона. За словами Янг, дослідження показує, що здорова для серця дієта повинна включати більше фруктів та овочів, а також рослинні білки, що містяться у бобах та горіхах.

Наші новини в Telegram: t.me/vestidpua