Спільний проект «Особлива ініціатива для України» на Дніпропетровщині

Під час зустрічі керівництва Дніпропетровського обласного центру зайнятості з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ (GmbH) відбулася презентація проектної пропозиції служби зайнятості «Створення коворкінг – центру для посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області», що активізує спроможність внутрішньо переміщених осіб, забезпечить підвищення рівня легальної зайнятості у регіоні, та, як наслідок, зростання економічного потенціалу області.

13 березня 2016 року у Дніпропетровському обласному центрі зайнятості відбулася зустріч керівництва Дніпропетровської обласної служби зайнятості з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ (GmbH) Володимиром Гарасюком і Оксаною Тархонії.

Під час зустрічі йшла мова про заходи, направлені на посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб, які прибули на постійне або тимчасове місце проживання до Дніпропетровської області; розширення співробітництва .

Директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторія Кузнецова зазначила, що спільно з соціальними партнерами служба зайнятості проводить ряд заходів по наданню допомоги вимушеним переселенцям. «Досвід взаємодії Дніпропетровського обласного центру зайнятості з громадськими організаціями, міжнародними благодійними фондами щодо сприяння працевлаштуванню кризових категорій осіб отримав високу оцінку міжнародної спільноти. Наш досвід увійшов до Збірки місцевих практик розв’язання проблем, пов’язаних із внутрішнім переміщенням населення, як один із кращих в країні», – сказала вона.

За словами В.П. Кузнецової, для частини внутрішньо переміщених осіб актуальною є перспектива організації самозайнятості. При здійсненні підприємницької діяльності за новим місцем перебування вимушені переселенці стикаються з рядом проблем, вирішення яких потребують додаткових консалтингових послуг та фінансових ресурсів. Лише через розвиток інноваційних механізмів вдасться створити сприятливе середовище для зайнятості.

Саме для посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб, які знаходяться у пошуку роботи, займаються власною справою або впроваджують самозайнятість під час зустрічі фахівцями Дніпропетровської обласної служби зайнятості було презентовано проектну пропозицію «Створення коворкінг – центру для посилення спроможності ВПО у Дніпропетровській області».

Під час обговорення проектної пропозиції заступник директора – начальник відділу організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ Іван Шевченко зазначив, що реалізація проекту не лише посилить спроможність внутрішньо переміщених осіб, але й забезпечить підвищення рівня легальної зайнятості у регіоні, та, як наслідок, зростання економічного потенціалу області.

Малий та середній бізнес – це альтернатива великій промисловості і дозволяє створювати нові робочі місця, активізувати ділову сферу, тому коворкінг – центр – це ще один крок до запровадження потужного та прогресивного бізнесу; парадигма нової філософії підприємництва.

Представники GIZ схвально оцінили проектну пропозицію служби зайнятості зазначивши, що її реалізація позитивно вплине на розвиток соціально-економічних тенденцій громади Дніпропетровщини та дозволить ефективно використати весь комплекс ресурсів, не оминаючи трансформаційні процеси, що наразі відбуваються.

Соціальні партнери подякували керівництву служби зайнятості за проведену зустріч та наголосили, що компанія GIZ забезпечить підтримку у реалізації презентованого проекту.