Темний шоколад і здоров’я серця: результати досліджень

Темний шоколад може стати важливим союзником у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями. Вчені з Університету Сан-Дієго провели невелике дослідження, яке показало, що вживання чорного шоколаду допомагає знизити рівень глюкози і поганого холестерину в крові, а також підвищити рівень хорошого холестерину.

Дослідження залучило 31 добровольця, яких попросили вживати 51 г чорного шоколаду (70% какао) та білого молочного шоколаду (0% какао) протягом 15 днів. Перед та після експерименту учасникам вимірювали тиск, кровообіг, циркуляцію ліпідів та рівень глюкози в крові. Результати показали, що ті, хто їв чорний шоколад, мали вищий рівень “хорошого” холестерину (HDL).

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Темний шоколад містить флаваноли, речовини з антиоксидантною та протизапальною дією, які корисні для серця. Однак дослідники застерігають від надмірного споживання, оскільки шоколад містить насичені жири та багато калорій.

Хоча результати цього дослідження є обнадійливими, експерти наголошують на важливості помірного вживання темного шоколаду для зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Відтак, темний шоколад може стати не лише смачним десертом, але й корисною добавкою до вашого раціону для підтримки здоров’я серця.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!