Три поширені звички, які можуть спричинити ожиріння

Більшість із нас усвідомлює, що умови сучасного міста сильно впливають на наш спосіб життя. Ми довгий час працюємо, сидячи на одному місці, а в кінці дня часто переїдаємо. Необхідність встигнути зробити багато справ за короткий час спричиняє стрес, який порушує наші циркадні ритми і графік харчування, а нестача сну не дозволяє організму відновитись, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Такий спосіб життя може спричинити низку проблем зі здоров’ям, до яких належить і ожиріння. Потрібно зазначити, що ожиріння – це не просто велика маса тіла. Насправді воно залежить від співвідношення зросту та ваги, яке називається індексом маси тіла. Якщо ІМТ перевищує 30, вважається, що людина страждає на ожиріння.

Ожиріння призводить до зменшення рухливості, збільшення навантаження на суглоби, особливо колінні, а також зменшує витривалість людини. В довгостроковій перспективі воно має вплив не тільки на якість, а і на тривалість життя. Ожиріння може спричинити серцеві захворювання, діабет, захворювання суглобів і навіть підвищений ризик деяких видів раку.

Тому з ожирінням необхідно боротись. Профілактика завжди краща за лікування, тож зверніть увагу на три поширені нездорові звички, які можуть спричинити ожиріння:

Нерегулярний прийом їжі. О котрій ви обідаєте? Якщо у вас немає чіткої відповіді на це питання, вам терміново потрібно врегулювати свій графік прийому їжі. Всі ми іноді відкладаємо обід чи вечерю, але якщо робити це надто часто, це може негативно позначитись на нашому здоров’ї.

Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition показало, що люди, які не дотримуються графіку харчування часто відчувають сильніший голод, через який вони переїдають. Також це збільшує ризик метаболічних захворювань, таких як діабет, адже внутрішній годинник не може правильно відрегулювати апетит, травлення та секрецію інсуліну.

Вживання недостатньої кількості води. Часто ми просто не помічаємо відчуття спраги, а то і взагалі плутаємо його з голодом. Річ у тім, що вода надзвичайно важлива для нас не лише тому, що вона підтримує нас у зволоженому стані, а й тому, що вона допомагає нам почуватись більш ситими, що дозволяє уникнути переїдання. Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition, показало, що ті, хто пив воду перед сніданком, споживали протягом дня менше калорій.