Ціна знань у Дніпрі: батьки віддають чимало грошей репетиторам

Новий навчальний рік у Дніпрі лише розпочався, та батьки вже почали активно записувати дітей до репетиторів. Вартість таких додаткових занять – вагома. Скільки ж нині потрібно заплатити репетиторам у Дніпрі та які предмети популярні, про це дізнавалися «Вісті».

«Підтягти» дитину

Новий навчальний рік приніс батькам додаткові витрати. І це не лише гроші на одяг, взуття та шкільне приладдя. Чимало родинного бюджету потрібно для репетиторів. Батьки готові платити за підготовку до іспитів та ЗНО. Ціна додаткових уроків – різна. Зокрема, вона залежить від популярності предмета та кваліфікації викладача.

Допомогти вашій дитині покращити знання з того чи іншого предмета може як студент вищого навчального закладу, так і досвідчений дипломований спеціаліст, навіть викладач місцевого вишу. Почина­ючи з серпня, сайти з пошуку роботи у Дніпрі заполонили «репетиторські» оголошення. Наприклад, за годину додаткових занять з математики доведеться віддати від 80 до 300 гривень. Але, як засвідчує практика, батьки не хочуть викидати гроші на вітер, тому сайтам довіряють не завжди, та шукають «перевірених» спеціалістів через своїх друзів і зна­йомих.

«У школі я працюю вже більш як 15 років. Раніше було все по-іншому, шкільних знань вистачало, щоб вступити до вишу. Зараз самі батьки просять «підтягти» дитину. Особисто я дуже рідко надаю репетиторські послуги, але колеги практикують. У чому причина? Складно сказати. Можливо, це мода, небажання вчитися на уроках, низька кваліфікація саме вашого вчителя чи просто вимоги стали іншими… Не знаю. Останнім часом популярність репетиторства зросла – це факт», – ділиться думками викладач історії Наталія Вікторівна.

Готуйте гаманець

Найпопулярніші уроки поза школою – це англійська мова та математика. Користуються попитом також такі предмети, як українська, історія, рідше – хімія та біологія. Загалом за годину позакласного уроку в Дніпрі потрібно заплатити від 70 до 300 гривень. І якщо до репетиторів з української, історії, хімії чи біології записуються за рік до іспитів і лише, щоб систематизувати знання, то англійська і математика, на думку декого з батьків, – це предмети майбутнього.

«Старшу доньку до репетитора з англійської я почала водити ще у третьому класі. Спочатку це була ігрова форма занять. Згодом взялися за цей предмет серйозніше. Іноземна потрібна у житті. В 11-му класі плануємо вивчати другу мову, і бажано китайську. Репетитора з англійської знайти у нашому місті – не проблема, але спеціалістів зі східних мов не так і багато», – ділиться власним досвідом дніпрянка Надія.

Де навчать краще?

Отримати додаткові знання в нашому місті легко. До ваших послуг – репетиторські центри, індивідуальні заняття з учителем. Що ж краще обрати? Це залежить від вашого бюджету та особливостей дитини.

У репетиторських центрах пропонують як індивідуальні заняття, так і групові. Вони різняться ціною (групові дешевші на 50 гривень) і кількіс­тю учнів. Адже в групи об’єднують по 3-5 школярів.

Останнім часом стають популярні уроки по скайпу. Вони не такі вартісні. Ще один плюс: щоб провести заняття, не потрібно виходити з дому ні учню, ні вчителю.

Отже, яку б форму занять для своєї дитини ви не обрали, доведеться віддавати з власної кишені понад тисячу гривень за один додатковий предмет щомісяця.

Корисно!

Ціна додаткових занять за годину:

– українська мова – 70-250 грн;

– математика – 80-300 грн;

– історія – 70 – 240.

– англійська 100-300 грн

Тетяна Сіденко