Ціни на торішню цибулю в Україні впали на 25%

З початку цього тижня ціна на ріпчасту цибулю в Україні врожаю 2023 року в українських господарствах знизилася в середньому на 25%. Основні угоди з продажу цієї продукції укладаються за ціною 14-20 грн/кг (0,35 – 0,49 дол./кг).

Про це повідомили в EastFruit.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Цього тижня українські фермери масово розпочали збирання ріпчастої цибулі нового врожаю, що призвело до значного збільшення пропозиції на ринку. Внаслідок цього ціни на торішню ріпчасту цибулю суттєво впали.

Наприкінці минулого робочого тижня ціни на торішню цибулю залишалися стабільними і не опускалися нижче 18 грн/кг (0,45 дол./кг).

Наразі на українському ринку представлена велика кількість ріпчастої цибулі нового врожаю з місцевих господарств, з відпускними цінами у діапазоні 16-22 грн/кг (0,40-0,54 дол./кг).

Аналітики зазначають, що торішню цибулю українські виробники вже продають у середньому на 52% дешевше, ніж у першій половині червня 2023 року.

Ціновий тренд на ринку цибулі продовжує знижуватися через невисоку торговельну активність і збільшення пропозиції. Фермери змушені щодня переглядати відпускні ціни.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!