У 2017 році ЗНО складатимуть з 12 навчальних предметів

У 2017 році випускники проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання з 12 навчальних предметів. Про це УНН повідомили у прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти.

Так, наступного року учасники проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання з таких навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської та французької мов.

У відомстві зазначили, що чинності набув наказ Міністерства освіти і науки України від 27 липня 2016 року № 889 “Деякі питання проведення в 2017 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти”, який врегульовує основні питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році.

Згідно з ним, у 2017 році тестування розпочнеться 23 травня і триватиме до 15 липня.

Водночас, результати зовнішнього незалежного оцінювання із трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року. Так, майбутні випускники складатимуть українську мову і літературу (українську мову), математику або історію України (період XX — початок XXI століття), а також один навчальний предмет за вибором випускника.

Залишити відповідь