У Дніпрі до Дня Незалежності презентували святкову марку

У Дніпрі ввели у обіг нову патріотичну марку «Вільні. Незламні. Непереможні». Її випустили до Дня Незалежності України. Урочисте погашення провели на Фестивальному причалі.

«Марка – про шість місяців нашого протистояння. Зі знаковими зображеннями, які символічні для кожного українця. І я впевнений, що військова серія закінчиться маркою про Перемогу», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Це вже п’ята українська марка, створена під час війни. Раніше випустили дві марки з російським воєнним кораблем, українським літаком «Мрія» та українським трактором, що тягне танк окупантів.

Автор святкової марки – український дизайнер із Краматорська Антон Хрупін. На марці – 6 малюнків, які відображають події 6 місяців повномасштабної війни. На передньому плані – український захисник у синьо-жовтих кольорах. Поруч на ілюстраціях – жінка, яка годує дитину в метро, Маріупольський драмтеатр, храм, покинутий дитячий візок, валізи.

В Україні марку випустили накладом в 1 мільйон. На область надійшло 35 тис примірників. Вони у вільному продажу разом із конвертами в усіх поштових відділеннях. В області за перші два дні, кажуть в «Укрпошті», розкупили щонайменше половину.

«Ми з моїм другом колекціонуємо марки. Маємо й одну з найпопулярніших – ту, що з кораблем. У нас десь по 10 штук у кожного. Слідкуємо за випуском нових», – сказав дніпрянин Валерій Качан.

Наступною планують випустити довгоочікувану марку із псом Патроном.