У Дніпрі можна безкоштовно пройти обстеження на діабет

За 9 місяців 2016 року в Дніпрі було зареєстровано 1,5 тис. людей з діагнозом цукровий діабет. Загалом у місті на діабет хворіють близько 27 тис. людей, з них 4 тис. – інсулінозалежні. Про це під час прес-конференції повідомила головний терапевт департаменту охорони здоров’я населення міської ради Тетяна Кравець.

«У Дніпрі приділяють велику увагу проблемі цукрового діабету. Наразі в рамках комплексної програми здоров’я населення міста на 2016-2020 рр. лікарів забезпечили тест-смужками для глюкометрів: за 9 місяців цього року на них вже витратили 170 тис. грн. Також для хворих були закуплені тест-смужки на 60 тис. грн для профілактики раннього ураження нирок. Пацієнти з цукровим діабетом другого типу (не інсулінозалежні) були забезпечені цукрознижувальними пігулковими препаратами на 4 млн грн», – зазначила Тетяна Кравець.

«Щоб запобігти захворюванню на цукровий діабет, необхідно стежити за своїм харчуванням – їсти часто, проте маленькими порціями, а також звести до мінімуму споживання жирів. Ми рекомендуємо займатися фізичними вправами – щонайменше 30 хвилин на день: це може бути навіть звичайна ходьба. Необхідно відмовитися від тютюну, а також мінімізувати вживання алкоголю», – зазначила головний лікар Дніпровського міського центру здоров’я Алла Толчинська.

Лікарі також наголосили, що безкоштовно пройти обстеження на діабет можна в сімейного лікаря або в центрах первинної медико-санітарної допомоги. Дізнатися, де знаходиться саме ваш центр, зручно на сайті http://dnipromed.com.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 листопада, – Міжнародний день цукрового діабету.

Залишити відповідь