У Дніпрі презентували сувенірне видання

У Дніпрі презентували сувенірне видання – музичний альбом «Argentum quintet». Він став першим у рамках проєкту «Культурна столиця. Музична антологія». Ідея – видання альбомів унікальних музичних колективів, чия творчість відіграє значну роль у ствердженні Дніпра як культурної столиці не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

«Програма «Культурна столиця» діє з 2016 року. За цей час за її підтримки відбулося чимало цікавих та гучних заходів, було реалізовано безліч проєктів. Наступна сторінка, яку ми сьогодні відкриваємо, це музичні альбоми, у майбутньому – книги та інші творчі релізи. Це все те, чим ми можемо пишатися. Рішення про те, які саме альбоми чи видання побачать світ, ухвалює художня рада при міському голові Дніпра», – розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Музичний альбом було видано обмеженим накладом – 500 примірників. Як сувенірна продукція. За словами Євгена Хорошилова, поки що комерційний продаж видання не планується. Альбом «Argentum quintet» – це збірка з десяти треків дніпровського квінтету «Argentum» під керівництвом народного артиста України Дмитра Логвіна.

«Репертуар повністю зосереджений на творчості короля аргентинського танго Астора П’яццолли, який дав нове життя танго – він об’єднав джаз та класику. Це цікава музика. Чому саме його твори? Тому що цього року виповнюється 100 років від дня народження пана П’яццолли», – розповіла під час пресконференції координаторка проєкту «Культурна столиця. Музична Антологія» Людмила Григоренко. Для оформлення альбому квінтету «Argentum» запрошено українського художника Ярослава Куликовського. Він працює у новому стилі сучасного цифрового мистецтва – квантовий реалізм.