У Дніпрі співробітники музею знайшли унікальний збірник

Дніпропетровський історичний музей передав цінний збірник наукових праць учених Дніпропетровського інституту народної освіти за 1927 рік до Наукової бібліотеки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Як повідомили на фейсбук-сторінці музею, збірник зі штампом бібліотеки ДНУ було знайдено серед нещодавно переданих до музею особистих речей. Його унікальність полягає в тому, що тут містяться праці з різних галузей науки відомих професорів, які стояли у витоків ДНУ і є справжньою гордістю університету.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Серед них: професори кафедри математики Г. О. Грузинцев, І. Ю. Огієвецький і Н. П. Бєляєв (завідувач кафедри), учений-механік проф. А. С. Локшин, фізики – проф. А. Е. Малиновський і проф. Ю. М. Скублевський, видатний вчений-біолог проф. Л. В. Рейнгард, психолог і педолог д-р. І. М. Левінсон, знані історики – професори М. В. Бречкевич, В. О. Пархоменко і М. Ф. Злотников. Останній з 1920 р. був ректором Катеринославського інституту народної освіти, створеного на базі університету.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!