У Дніпрі станції метрополітену оснащені для приймання мешканців

У Дніпрі на період воєнного стану вночі рухомий склад метрополітену розміщується на кожній станції. Тож мешканці міста можуть без проблем використовувати його як тимчасове укриття. Вночі на станціях перебуває орієнтовно близько 700 чоловік, а при надходженні сигналу «Повітряна тривога» кількість людей значно збільшується.

«На станціях було встановлено фільтри очищення води, ємності для забору та зберігання питної води, дизель-генератори, прокладено та змонтовано кабельну мережу для забезпечення електроживлення насосного обладнання та аварійного освітлення станцій у разі відсутності електропостачання. Крім цього, від волонтерського штабу було отримано матраци для комфортного перебування дітей», – зазначив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.

Щодо бомбосховищ, які розташовані на територіях депо, то ними мешканці Дніпра теж можуть користуватись цілодобового. Вони повністю обладнані системою обігріву, є електроенергія, водопостачання та водовідведення. Також функціонують дитячі кімнати, створені запаси питної води, медичних засобів. Організовано цілодобове чергування працівників підприємства для підтримання та створення необхідних умов перебування та розміщення громадян.

Транспорт Дніпра функціонує безперебійно. Автобусні маршрути працюють у черговому режимі, електротранспорт та метрополітен – за звичайними розкладами робочого дня. Стабільно працюють 83 автобусні маршрути та усі 35 маршрутів електротранспорту. На маршрутні лінії виїжджає близько 400 автобусів, 5 поїздів метрополітену, 106 тролейбусів та 124 трамвайні вагони.

«Заборгованості із заробітної плати на транспортних підприємствах відсутні. Пально-мастильними матеріалами, запасними частинами забезпечені. Спеціалізовані служби щоденно проводять технічне обслуговування, поточний та аварійний ремонт рухомого складу, трамвайних колій, контактної мережі. Дякую кожному працівнику за проявлений героїзм, за те, що всі виконують свою роботу належним чином!» – зазначив Ігор Маковцев.

Нагадуємо, в умовах воєнного стану діє обмеження, пов’язане з комендантською годиною, тому транспорт працює з 07:00 до 18:00, а на час повітряної тривоги рух зупиняється. Тимчасово припинено відображення транспорту на онлайн-сервісах.