У Дніпрі судитимуть чиновника міської ради та його спільників (фото)

На Дніпропетровщині судитимуть учасників організованої групи, які привласнили понад 4,5 млн грн бюджетних коштів. На лаві підсудних опинився заступник директора комунального підприємства за службову недбалість (ч.2 ст.367 КК України).

Також Дніпропетровською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно шістьох учасників організованої групи за привласнення бюджетних коштів та службове підроблення (ч.5 ст.191, ч.3 ст.28 ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства, директори двох ТОВ, двоє підприємців та ще двоє громадян, діючи у складі організованої групи, у період з серпня 2019 по лютий 2020 рр. заволоділи бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у двох дитячих садочках та школі у місті Дніпрі.

Так, зловмисники внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт щодо використання матеріалів, які не відповідають проектній документації. У подальшому заступник директора комунального підприємства підписав вказані офіційні документи, внаслідок чого підприємствам зайво сплачено 4,5 млн грн бюджетних коштів.