У Павлограді мають намір перекинути ще один пішохідний міст через Вовчу

Міська влада Павлограда розглядає можливість спорудження нового пішохідного мосту через річку Вовчу замість аварійного старого. А ще має намір налагодити нову переправу – біля мікрорайону Шахтобуд. Цю новину принаймні двічі оприлюднював мер Анатолій Вершина – на лютневій сесії міськради і під час березневої прес-конференції, де звітувався про зроблене за 100 днів свого перебування на посаді очільника Павлограда.

До рішення щодо нової переправи міську владу спонукало звернення мешканців Приточилівки, досить великого приватного сектору, який примикає до центра міста. Люди просили з’єднати цю частину міста з Шахтобудом  – престижним мікрорайоном на лівому березі Вовчої, де зовсім поряд з їх оселями, на проспекті Шахтобудівників зосереджено три супермаркети популярних торгових мереж, багато різних магазинів, аптек і невеличкий ринок.

Крім того, там розташована кінцева зупинка шести автобусних маршрутів. Які поєднують мікрорайон практично з усіма кінцями міста, у тому числі залізничним і автовокзалами.

З приводу вирішення цієї проблеми А. Вершина сказав: «Розглядається питання спорудження переправи  (бо будівництво мосту задороге) у районі Приточилівки і пивзаводу. Люди приходили, і ми працюємо над цим питанням. Вже знайшли проект будівництва підвісного пішохідного мосту, розроблений ще за радянських часів. Але він дуже вартісний. До того ж, я ходив нещодавно по такому мосту, і мені він видався непрактичним. Я ще по ньому пройти зможу, а от бабуся чи дідусь – не зможуть, бо він розгойдується. Потрібно щось інше…» Мер припускає, як можливий варіант, з’єднання Приточилівки з проспектом Шахтобудівників понтонною переправою.

Крім того, міська влада має намір вирішити ще одну проблему, пов’язану з пересуваням через Вовчу. Річ у тім, що в аварійному стані перебуває старий пішохідний міст, який з’єднує центр Павлограда з головною зеленою зоною відпочинку – Першотравневим  парком, на території якого розташований єдиний у місті офіційний пляж. І можливо, дешевше буде спорудити новий перехід через Вовчу, ніж відновлювати старий, припустив А. Вершина.

Ось що мер сказав з цього приводу: «Ми розробляємо проект будівництва пішохідного мосту через річку. Бо  порахували і я порадився в інституті. Там фахівці говорять, що ремонт старого мосту нам вийде не дешевше, ніж будівництво нового. Він повинен бути легкий, можливо, металічний, по ньому не повинен пересуватися транспорт, а тільки пішоходи. І, до речі, міст має бути на рівні землі. Зрозуміло, що кораблі по річці ходити вже не будуть (нинішній міст високий, бо будувався ще тоді, коли по Вовчій ходили невеликі судна – прим. «ВП»).»

Ігор Захарук

Залишити відповідь