У школах Дніпропетровщини дистанційно навчаються понад 5,2 тис учнів-переселенців

Понад 5,2 тис учнів-переселенців нині навчаються онлайн у школах Дніпропетровщини. Загалом у регіоні на дистанційці понад 300 тис дітей. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Попри війну діти продовжують здобувати знання. Налагодили на Дніпропетровщині дистанційний режим навчання. Охопили понад 300 тис учнів.

Приймаємо до шкіл хлопчиків та дівчаток з родин переселенців», – зазначив директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький.

 Повністю у режим онлайн переведено навчання й у Дніпрі. На дистанційці – більш ніж 63,7 тис школярів. До навчальних закладів міста зараховано понад 3 тис дітей-переселенців. Зокрема, з Донецької та Луганської областей, Харкова.

«Вчителі проводять уроки у форматі відеоконференцій. А ще надсилають дітям матеріали для самостійного опрацювання. Найактивніші учні початкових класів. Долучаються до уроків, виконують завдання. Надзвичайно свідомі випускники і загалом старшокласники. Розуміють, наскільки важливо здобувати знання»,– розповіла під час брифінгу у ДніпроОВА заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олена Яковенко.

Вона додала, що вже розпочалося зарахування дітей до 1 класу. Для цього батькам потрібно подати заяву до обраного навчального закладу.