У Ватикані монахинь просять менше сидіти в соцмережах

Святий Престол видав офіційне звернення до 38 тисяч черниць з проханням менше часу приділяти Twitter та більше – молитві. Ватикан випустив список указівок для черниць під назвою “Cor Orans”, що перекладається з латині як “Серця, що моляться”. Документ складається з 34 сторінок і є інструкцією із застосування Апостольської Конституції Папи Франциска “Vultum Dei quaerere”, яка була видана в 2016 році, повідомляє “Радіо Максимум”.

У ньому є рекомендації, що стосуються різних аспектів життя в жіночих самітницьких монастирях, включаючи юридичні, адміністративні та духовні.

Окрема глава присвячена зреченню від світу. У ній особлива увага приділена соціальним мережам. Ватикан не забороняє користуватися Facebook або Twitter, але радить обмежити кількість часу, який черниці їм приділяють, пояснюючи це тим, що неможливо зберігати споглядальну тишу, коли твою увагу відволікають новини та слова.

Документ також радить використовувати соціальні медіа “помірно і розважливо… щоб вони могли служити формуванню споглядального життя і налагодженню необхідної комунікації, а не ставати приводом для марної трати часу”.

Черниць закликають не піддаватися зайвому впливу соцмереж, оскільки ті можуть стати серйозною перешкодою для їх покликання і для життя в цілому.

Огляд нового зводу правил для журналістів зробив архієпископ Хосе Родрігес Карбальо. Він підкреслив, що “Cor Orans” у першу чергу спрямований на “роз’яснення положень закону і розробку процедур його виконання”.

“Vultum Dei quaerere” замінив конституцію, випущену в 1999 році.