У Юр’ївці будують великий та сучасний стадіон

Сучасний великий стадіон з футбольними полями, біговими доріжками, ігровими майданчиками та тенісним кортом. Все – із професійним покриттям. Таку потужну спортивну базу матиме Юр’ївська громада. Нині її зводить Дніпропетровська облдержадміністрація – на місці занедбаного спорткомплексу місцевої опорної школи. Роботи вже виходять на фінішну пряму, повідомили в Дніпропетровській ОДА.

«Створення сучасного освітньо-спортивного простору для дітей – це наше завдання. Реконструюємо школи по всій області й одночасно створюємо для учнів умови для занять фізичною культурою та спортом. У 2017-му капітально відремонтували Юр’ївську опорну школу й відразу приступили до реконструкції стадіону закладу. Після завершення всіх робіт там проходитимуть уроки фізкультури, спортивні змагання. Сучасні умови для гри у футбол, баскетбол, волейбол, занять із легкої атлетики матимуть всі мешканці Юр’ївської громади», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації.

У Юр’ївці будують сучасний стадіон7

Стадіон у селищі Юр’ївка реконструює, а точніше, зводить «з нуля» Дніпропетровська облдержадміністрація – на місці занедбаного спорткомплексу. Ним користувалися і учні опорної школи, і вихованці ДЮСШ. Дітям не було ніякого задоволення від занять. Кажуть, постійно спотикалися, падали через каміння. Взуття завжди забруднене, ноги – в пилюці.

У Юр’ївці будують сучасний стадіон8

Тож побачивши на стадіоні техніку та будівельників, школярі зраділи.

«Нарешті не буде забруднюватися взуття, і після занять повертатимемося на уроки чистими. Та й бігати стане зручніше. Вже не дочекаюся бігових доріжок – дуже полюбляю легку атлетику!», – поділилася старшокласниця Юр’ївської опорної школи Лєра Верещака.

На стадіоні облаштують велике футбольне поле, майданчики для баскетболу, волейболу, міні-футболу, тенісний корт та бігові доріжки. Будуть і  зона для ворк-аута, яма для стрибків у довжину та дитячий майданчик.

У Юр’ївці будують сучасний стадіон9

«Дуже полюбляю спорт. Вже перемагала на змаганнях із волейболу. Хочеться мати сучасну базу для тренувань, тож чекаю на новий стадіон із нетерпінням. Влітку майже щодня спостерігала, як працюють будівельники», – розповіла учениця Юр’ївської опорної школи Дар’я Осінець.

На стадіоні вже можна побачити окремі зони для майбутніх майданчиків. На футбольному полі зараз укладають штучну траву. На бігових доріжках підготували основу під асфальт. Поверх нього буде гумове покриття. Будівельники зробили сучасне освітлення. Нині облаштовують тротуарною плиткою центральний вхід. Майже готова огорожа.

У Юр’ївці будують сучасний стадіон10

На території стадіону зводять адмінбудівлю. Там розташують Юр’ївську ДЮСШ. Вже підвели воду, каналізацію, зробили теплопостачання. У приміщенні облаштують тренерські, методкабінет, суддівські, роздягальні, душові.

«Чудово, що в нас буде новий стадіон за європейськими стандартами. А головне – матимемо майданчик для гри у баскетбол. Дуже полюбляю цей спорт, але раніше могли тренуватися лише у спортзалі», – сказала старшокласниця Юр’ївської опорної школи Ліза Шума.
 
Згодом облаштують глядацькі трибуни. Передбачать і стоянки для громадського транспорту.

На новому стадіоні проходитимуть обласні та районні змагання, уроки фізкультури та тренування вихованців дитячої спортшколи. Планують відкрити і різновікові групи здоров’я для всіх бажаючих займатися спортом.

«Дякуємо обласному керівництву за підтримку. Завдяки облдержадміністрації наша громада матиме таку красу. Новостворена база у першу чергу призначена для дітей, але двері для занять спортом будуть відкриті для всіх мешканців громади», – зазначив голова Юр’ївської ОТГ Іван Буряк.

Відкриття стадіону – вже у 2018-му.

В Юр’ївській ОТГ – майже 6 тис мешканців.