Українці вигадали перші у світі окуляри з кави (фото)

Українські винахідники з компанії Оchis вирішили перетворити популярний аксесуар в екологічно чистий та розробили окуляри з льону та кави. Незвичайна оправа під назвою Оchis coffee зовсім не містить пластику, адже замість нього використано біополімер з кави, натуральних олій та льону. Тому під час потрапляння у воду чи ґрунт, вона стає природним добривом, повідомляє “Радіо Максимум”.

Окрім турботи про довкілля, Оchis coffee можна коригувати під кожного клієнта персонально. Кожен екземпляр потребує близько тижня на виготовлення, адже це ручна робота.

Дужки зі флекс-системою підлаштовуються під розмір вашого обличчя. Також ми розробили регульовані завушники, які можна загинати всередину або назовні, вгору або вниз залежно від особливостей вашої голови, – розповідають творці.

Стандартна комплектація має лінзи Carl Zeiss, які захищають від ультрафіолету, однак можна встановити і власні за рецептом від лікарів. Загалом аксесуар має 8 моделей: Dandy, Archetype, Round, Foxy, Pussy, Grunge, Hollywood, Biker. Вартість таких стильних екологічних окулярів – 69 доларів.

До слова, вже до кінця липня Оchis coffee з’явиться на краудфандинговій платформі Kickstarter, де проект можна буде підтримати коштами.