Унікальна користь гранату: чому цей плід має бути у вашому меню
Гранат – це не лише смачний, але й надзвичайно корисний плід, який повинен бути у вашому раціоні. Додаючи гранат до свого харчування, ви робите великий крок до підтримки свого здоров’я та загального самопочуття.
Історія та походження
Дерево граната відоме людству вже кілька тисячоліть, і про його чарівні плоди ми знаємо практично все. Гранат – це ягода, хоч і досить незвична. Його батьківщина – Північна Африка та Східне узбережжя Середземного моря. У другій половині літа гранатові дерева покриваються яскраво-червоними квітами, а пізно восени – плодами розміром з яблуко, що містять по 400-700 зернят.
Склад та користь
Гранат їстівний на 65%, а соку у ньому може бути до 84%. М’якуш зерен гранату містить цукор, легку кислинку їй надають лимонна та яблучна кислоти. Також у м’якоті зерен гранату багато мінеральних речовин, амінокислот, танінів, вітамінів та флавоноїдів. Все це робить гранат унікальним за рівнем корисності плодом.
Сік граната вважається не просто смачним, але і лікувальним, що допомагає при різних недугах. Сам червоний, як кров, незамінний при анемії, авітамінозах, запаленнях.
Лікувальні властивості
- Анемія: Гранатовий сік багатий залізом, що робить його незамінним при лікуванні анемії.
- Авітаміноз: Високий вміст вітамінів, таких як вітамін С, допомагає боротися з авітамінозом та підвищує імунітет.
- Запалення: Антиоксиданти та флавоноїди у складі гранату допомагають знижувати запальні процеси в організмі.
Як вибрати гранатовий сік
При виборі цього божественного напою треба знати, що справжній гранатовий сік має насичений червоно-бордовий колір, прозорий наполовину при сонячному світлі, іноді з невеликими частинками. На дні пляшки допустимий рожевий осад, який розчиняється при струшуванні. Варто звертати увагу і на термін виготовлення, адже гранат дозріває з вересня до листопада.
фото з відкритих джерел