Університет третього віку в Дніпрі нарощує нове коло партнерів та слухачів

Цього року Університет імені Альфреда Нобеля знову відкрив двері для слухачів Університету третього віку, – тепер вже у співпраці з Департаментом з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради, а також з іншими департаментами Дніпровської міської ради, численними вишами та організаціями нашого міста.

DSC06769 (Copy)

Урочисте відкриття навчання в Університеті третього віку відбулося 4 березня 2017 року в актовій залі Палацу студентів Університету імені Альфреда Нобеля.

Як зауважив під час урочистостей Олександр САНЖАРА, заступник Дніпровського міського голови, слухачі Університету третього віку навряд чи стануть професійними психологами чи юристами, але зможуть отримати базовий рівень знань. Завдяки участі у соціальному проекті вони будуть мати змогу долучитись одразу до кількох напрямів: мистецтво( прикладна творчість та хоровий спів), комп’ютерні технології, здоровий спосіб життя, правознавство, психологія, а також кілька іноземних мов: англійська, німецька, польська… Сьогодні реєстрацію для того, аби стати слухачами Університету третього віку, пройшли більше 700 пенсіонерів, але територіальні центри продовжують працювати над списками…

DSC06759 (Copy)

Борис ХОЛОД, президент Університету імені Альфреда Нобеля, нагадав присутнім, що соціальний проект «Університет третього віку» в Дніпрі вже має чималу славну історію: «У жовтні 2009 року за ініціативи Університету імені Альфреда Нобеля та за підтримки Дніпропетровської міської ради був створений спільний соціальний проект для літніх людей нашого міста. Протягом 7 років цей проект впроваджували у життя викладачі та співробітники Університету ім. Альфреда Нобеля разом із соціальними службами міста. За цей час слухачами Університету третього віку вже стали більш ніж 2000 пенсіонерів міста. Саме в стінах нашого Університету вони змогли не тільки знову відчути себе студентами на лекціях з економіки, права, психології, культурології тощо, але й опанувати комп’ютерну грамотність, відвідувати виставки в музеї та арт-галереї, самотужки створювати яскраві свята, опанувати дихальними вправами і протистояти хворобам. Важливою складовою розвитку цього найпотужнішого в Україні проекту були й зустрічі слухачів з провідними діячами влади, культури, соціального захисту, під час яких відбувався творчий діалог. Місія цього проекту відповідає головному слогану Університету імені Альфреда Нобеля «Освіта для життя – освіта протягом життя» і співпадає з його основними цінностями… То ж, будемо з натхненням продовжувати співпрацю заради цієї доброї, соціально значущої справи»…

DSC06855 (Copy)

Під час урочистого старту навчання в Університеті третього віку всім присутнім у залі (загалом більш ніж 500 учасникам проекту!) були також представлені представники партнерських організацій, які долучилися до його реалізації: виконуючий обов’язки ректора медичної академії, професор Віталій Йосипович Мамчур; професор кафедри патологічної фізіології, керівник програми «Університету третього віку» Дніпропетровської державної медичної академії Юлія Валеріївна Сілкіна; завідувач кафедри медичної біології, професор Віра Федорівна Шесторная; директор Інституту післядипломної освіти Дніпропетровського державного аграрно – економічного університету, доктор економічних наук, професор Ігор Іванович Вініченко; проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Володимирович Ведмідський; керівник напряму комп’ютерної академії «ШАГ» Наталія Сергіївна Малецька; директор комунального закладу освіти «Будинок вчителя» Тетяна Іванівна Здор; начальник навчального відділу Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки Лілія Валентинівна Солодовник.

Також слухачам були представлені викладачі всіх факультетів, які запрошують їх до навчання, і програма, яку підготувала для них ЦЕНТРАЛІЗОВАНА СИСТЕМА ПУБЛІЧНИХ БІБЛІОТЕК ДЛЯ ДОРОСЛИХ …

Після концертної програми у виконанні хору пенсіонерів Будинку Вчителів та вокально-хореографічного ансамблю «Юність Дніпра» відбулася перша для нинішніх слухачів Університету третього віку лекція на тему: «Життя без конфліктів – чи можливо це?» , яку провела для них Вікторія Вікторівна Гавяда, викладач кафедри педагогіки та психології Університету імені Альфреда Нобеля.

Після традиційного фотографування слухачів у меморіально-парковому комплексі “Планета Альфреда Нобеля” відбулася екскурсія до арт-галереї Університету імені Альфреда Нобеля і знайомство з виставкою “Замріяна жінка” та її автором, випускницею Університету імені Альфреда Нобеля Вікторією Волинець. Наступні заняття в Університеті третього віку відбудуться за окремим розкладом кожного з факультетів.