В Іларіонівський громаді запустили новий транспортний маршрут та готуються збирати врожай

В Іларіонівській громаді запустили новий маршрут громадського транспорту. Проводять планові ремонти водоводів. Аграрії готуються до жнив.

Про це під час брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповів голова громади Дмитро Екзархов.

«З’явився новий маршрут, який поєднує селище Шахтарське з містом Синельникове. Тепер майже тисяча людей можуть напряму доїхати до райцентру, – зазначив Дмитро Екзархов. – В цілому із громади можна дістатися до будь-якої точки області».

У громаді надають всі комунальні послуги, наголосив він. Перебої води в деяких населених пунктах пов’язані з плановими роботами на магістральних трубопроводах.

«На носі у нас жнива. Збиратимемо, переважно, пшеницю. Після цього – соняшник, кукурудзу. Урожай очікуємо трохи нижчий за минулий рік, коли він був рекордний. Це буде середній результат», – сказав Дмитро Екзархов.

Він повідомив, що громада прийняла 1269 переселенців. Додому повернулися понад  80% людей, які виїжджали.

Багато малих та середніх підприємств відновили роботу. У звичному режимі діють всі медзаклади і ЦНАПи. Школи запрошують на роботу вчителів історії, англійської мови,  фізики.  В цілому, за словами Дмитра Екзархова, ситуація у громаді стабільна та контрольована.