В Україні випустили марку із зображенням видатного тренера

До 80-річчя від дня народження видатного футболіста і тренера Валерія Лобановського Укрпошта ввела в обіг поштову марку та виготовлено конверт.

Урочиста церемонія спецпогашення знаку поштової оплати відбулася за участю міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, дочки тренера – Світлани Лобановської, генерального секретаря Федерації футболу України Юрія Запісоцького, зіркового вихованця Валерія Лобановського, володаря “Золотого м’яча” Ігоря Бєланова, футболістів та тренерів Олексія Михайличенка і Володимира Безсонова.

поштова марка_Лобановський

Укрпошта неодноразово використовувала тему футболу на філателістичній продукції. За останні 25 років національний поштовий оператор випустив 21 марку та 3 поштових блоки на тему спорту. Зокрема, декілька знаків поштової оплати були присвячені проведенню в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу «EURO 2012», «100 років FIFA», «UEFA Champions League final Kyiv 2018» та інші.

Марка «Валерій Лобановський. 1939-2002 рр.» випущена накладом 130 тис. примірників, її вартість 8 гривень, і з 18 квітня знак поштової оплати можна буде придбати у спеціалізованих точках з продажу філателістичної продукції.

Всього за роки незалежності Укрпошта випустила 1600 марок та блоків, які розповідають про історію, культуру, архітектуру та природні пам’ятки, видатних особистостей, сучасність, спортивні досягнення.