Веселка і зірочки: у Дніпрі з’явився дизайнерський дитсадок (Фото)

Дніпровські митці під час воркшопу на чолі з командою Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Сідура за два місяці виконали дизайнерське оформлення дитячого садка №210. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Неодноразово стикалися із ситуацією, коли реконструкція та ремонти закладів культури та освіти проходять за типовими проєктами. Питанню оздоблення та створення спеціальної атмосфери, лагідної до дітей, не приділяється увага. Тому вирішили обрати заклади, які знаходяться на стадії реконструкції, та вирішили додати трохи душі й таким чином створити дитячий світ.

Директорка Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Сідура Яна Куницька розповіла, що для оформлення приміщення використовувалася сучасна техніка тинькування.

«Ця техніка нам дозволяє отримати не тільки якість покриття, а і забезпечити довгий термін експлуатації. Усі малюнки виконані екологічними фарбами, які стійкі до миття. Окрім цього, перед нами була задача гармонізувати той ремонт, який був, з дизайнерським оформленням. Крім художнього оформлення, ми ще створили географічне панно. Воно не просто естетичний об’єкт, а ще має розвиваючий характер. Також ми створили підвісні інсталяції, які будуть цікаві для дітей», – додала Яна Куницька.

Завідувачка садочком №210 Анна Маркевич задоволена, що на базі її навчального закладу відбувся практичний воркшоп: «Це сучасно, модно та яскраво. Я сподіваюсь, що це буде дуже зручно і сподобається дітям та батькам. Я задоволена роботою митців, які вкладали в свою справу душу. Окрім художнього оформлення стін приміщень, коридору та сходового майданчика, в садочку з’явився і власний логотип. Також у кожній із кімнат встановлено магнітні дошки, а у музичному залі штори авансцени, ролети та екран».

Дитячий садочок вже готовий приймати 115 дітей, які діляться на шість груп. Наразі для них вже готові шість тематичних кімнат: дзвіночки, сонячні зайчики, промінчики, веселка, зірочки.