Виховні години, лекції, кінопокази: що підготували заклади культури Дніпропетровщини до Дня пам’яті жертв політрепресій

15 травня в Україні вшановуватимуть пам’ять жертв політичних репресій. Бібліотеки та музеї області підготували онлайн-зустрічі. Проведуть покази фільмів, віртуальні лекції та тематичні виховні години.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

15 травня з 11:00 до 13:00 на сторінці Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького публікуватимуть дописи про літераторів-дисидентів регіону.

О 14:00 – онлайн-лекція наукової співробітниці Ірини Реви «Особистість в лещатах тоталітарного режиму: історичний аспект». О 16:00 заступниця директора музею Валерія Лавренко розповість про те, як представлена історія тоталітарних режимів у музейних експозиціях України та світу.

15 травня на сторінці обласної універсальної наукової бібліотеки імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія проведуть відеолекцію «Репресовані родичі». Щодня до 20 травня публікуватимуть інформаційні повідомлення з циклу «Реабілітовані історією: Дніпропетровська область».

У Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді імені М. Свєтлова проходитиме поетичний онлайн-марафон «Розстріляне відродження». Молодь читатиме вірші поетів-земляків, які пройшли крізь тюрми КДБ та катівні ГУТАБу. Подивитися можна тут.

Обласна бібліотека для дітей підготувала тематичну годину історії «Приречені на Голгофу». Матеріали будуть розміщені на сайті та у Facebook.

У Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури проведуть виховні години та конкурс есе. Запланували й онлайн-перегляд документальних фільмів.