Вітаміни та корисні елементи кавуна: чому варто додати цю ягоду до раціону

Ця велика ягода не лише смачна, але й дуже корисна. Батьківщиною кавуна є Південна Африка, але відомо, що вирощували його в Єгипті ще 2000 років тому, а насіння кавуна було виявлено у гробниці Тутанхамона.

Ми звикли вживати в їжу тільки м’якоть, але шкірка кавуна також їстівна і багата на корисні поживні речовини. Її можна тушкувати, смажити, варити та маринувати. А обсмажене насіння вживають як легку закуску.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Згідно з дослідженнями, кавун насичує організм вологою вдвічі більше, ніж склянка води. До того ж, він містить кальцій, магній, натрій та калій, які підтримують рівень вологи в організмі та зменшують ймовірність зневоднення.

У 100 г кавуна міститься лише 30 калорій. У ньому майже немає жирів та білків, але міститься 7,55 г вуглеводів. У кавуні є цілий комплекс вітамінів: А, В1, В2, В6, В9, С, Е та Н, а також корисні речовини – калій, натрій, кальцій, фосфор, залізо та магній.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!