Вулиця Дніпра стала номінантом престижної премії (фото)

Проєкт реконструкції вулиці Яворницького у Дніпрі став номінантом премії Міса ван дер Рое. Це премія найкращих сучасних архітектурних об’єктів у Європі. Церемонію нагородження проводять раз на два роки, тож у номінацію потрапили ті проєкти, які реалізували протягом 2020 та 2021 років. Переможців оголосять навесні 2022-го.

вулиця Яворницького_Дніпро

Наприкінці листопада 2020-го року у Дніпрі відкрили вулицю Яворницького після масштабної реконструкції — вона перетворилася на інклюзивний пішохідний простір. Тут улаштували сім терас з різними зонами відпочинку та дозвілля: є тераса зі стільцями і столами, зона з різними гойдалками, так звана зона солярію зі спеціальними шезлонгами. Також зроблене архітектурне освітлення, висаджено близько сотні двадцятирічних дубів та понад 6 тис. кущів.

вулиця Яворницького_Дніпро

До речі, міжнародна архітектурна спільнота не вперше відзначає проєкти, реалізовані у Дніпрі. На початку 2020-го року проєкт освітлення бульвару мистецтв на вулиці Короленка став переможцем у щорічному конкурсі світлового дизайну «LIT Awards» — глобальній премії інноваційних проєктів у галузі світлового дизайну.

вулиця Короленка_Дніпро

Першість унікальній дніпровській вулиці присудили у категорії «Landscape Lighting» (пейзажне освітлення) — на рівні із, зокрема, Музеєм у Чанде, мостом Хебей Янча у Пекіні та площею Wessels в Осло.