Як активувати імунну систему за допомогою харчування
Фахівці наголошують: раціон харчування безпосередньо впливає на стан нашої імунної системи. Вживання певних продуктів здатне активувати природні захисні механізми організму та підвищити його стійкість до вірусних інфекцій.
Флавоноїди — природний щит від мікробів
Флавоноїди — це біологічно активні речовини рослинного походження, які зміцнюють протимікробний захист. Вони містяться у:
-
м’якоті цитрусових (лимони, апельсини),
-
солодкому болгарському перці,
-
вишнях, винограді,
-
броколі,
-
червоній та жовтій цибулі.
Глутатіон — сильний антиоксидант
Не менш важливим для імунної системи є глутатіон — антиоксидант, який також бере участь у боротьбі з вірусами. Він у великій кількості міститься у:
-
часнику та цибулі,
-
телятині,
-
шпинаті,
-
броколі та брюссельській капусті,
-
волоських горіхах.
Висновок
Додаючи ці продукти до щоденного раціону, можна суттєво зміцнити імунітет, підвищити захисні сили організму та зменшити ризик вірусних інфекцій.
фото з відкритих джерел


