Як часто можна їсти ковбасу
Згідно з даними доповіді, що прозвучали на конференції Американської кардіологічної асоціації, зв’язок між харчовими звичками і серцевими захворюваннями можна вважати безперечним. У групі ризику, переконані експерти, знаходяться насамперед любителі фаст-фуду і обробленого м’яса. Пише ukrhealth.net.
Кардіологи з США заявили про те, що люди, які щодня з’їдають 3-4 шматочка шинки або ковбаси, підвищують особистий ризик серцевої недостатності мінімум на 20% порівняно з тими, хто обмежується одним шматочком. Вироби з обробленого м’яса з використанням хімічних консервантів незалежно від способів їх обробки – копчення, соління, в’ялення – можуть бути небезпечні для серця, постулювали дослідники. Головна проблема таких продуктів – підвищена концентрація солей і ненатуральних компонентів у їх складі.
У свою чергу одне з останніх досліджень канадських учених завершилося вердиктом фахівців про те, що важлива для підтримки здоров’я збалансована дієта обов’язково повинна включати в себе м’ясо. І навіть делікатеси з обробленого м’яса іноді все ж можна собі дозволити.
«Якщо вам важко відмовитися від ковбаси або сосисок, то вибирайте якісну продукцію і обов’язково звертайте увагу на склад: у ньому має бути якомога менше консервантів і солі. Ковбасні вироби не повинні з’являтися на столі частіше 1-2 разів на тиждень», – поділилися рекомендацією наукові фахівці.
Фото: pixabay