Як фермери Дніпропетровщини дбають про врожай (Фото)
Аграрії Дніпропетровської області зібрали понад 600 тис тонн картоплі. А ще – більш ніж 780 тис тонн інших овочів. Зокрема, борщового набору, огірків та помідорів. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.
«Фермери регіону продовжують дбати про цьогорічний врожай. В області вже на фініші збір овочів. Найперше, борщового набору. Вдячний їм за невтомну працю. За те, що стоять на варті продовольчої безпеки», – зазначив очільник регіону Сергій Лисак.
Аграрії накопали більш ніж 94 тис тонн буряку, майже 140 тис тонн цибулі, 120 тонн моркви. Виростили в області й майже 64 тисячі тонн баштанних. Капусти відправили до комор 150 тис тонн і збір триває. Зрізають білокачанну й в одному з угідь фермерського господарства Дніпровського району. Його керівник Олександр каже, справа родинна. Працюють в полі вже понад 30 років. Поряд з батьком – два сини.
«Наше господарство займається і овочами, і зерновими. Вирощуємо пшеницю, соняшник, кукурудзу, ріпак. А ще моркву, буряк, цибулю і капусту. Справжній борщовий набір. Хіба що без картоплі», – сказав Олександр.
Він розповів, що сезон вже закінчується. Завершують збирати капусту. Роблять це вручну, максимально обережно. Вона піде на зберігання. «І по зерновим у нас врожай хороший. Рідко коли і ранні, і пізні культури вдаються. Цього року якраз той випадок. Озима прекрасно зійшла. Посіви в гарному стані. Ріпак теж чудово себе почуває», – наголосив фермер.
На Дніпропетровщині все ще йдуть жнива і посівна. Озимими зерновими в області зайняли майже 540 тис гектарів полів. На фініші збір соняшнику. Косять й кукурудзу.




