Як не зашкодити організму під час дієти — поради фахівців

У сучасному темпі життя все більше людей віддають перевагу швидким перекусам, напівфабрикатам, ковбасам і сосискам — і дедалі менше готують вдома. Така звичка нерідко призводить до накопичення зайвого жиру та погіршення самопочуття.

Бажання схуднути цілком зрозуміле й похвальне. Але, як наголошують фахівці, робити це потрібно грамотно, адже самолікування — прямий шлях до проблем зі здоров’ям. Особливо це стосується людей із захворюваннями внутрішніх органів, наприклад, печінки.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Якщо людина з хворою печінкою вирішить повністю виключити білок із раціону, це може мати критичні наслідки. Білок необхідний для відновлення та нормальної роботи печінки. Без нього ризик серйозних порушень значно зростає.

Ще одна поширена помилка — пропуск прийомів їжі. Багато хто вважає, що чим менше їси, тим швидше худнеш. Насправді організм, відчуваючи нестачу енергії, включає режим накопичення: при наступному прийомі їжі він спробує компенсувати втрати — і це часто призводить до переїдання.

Експерти радять худнути поступово, збалансовано, з урахуванням потреб організму та обов’язково — після консультації з лікарем або дієтологом.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *