Овощи и зелень на прилавке на Бессарабском рынке в Киеве, 3 июля 2018 г. Фото Синица Александр / УНИАН

Як отримати вітамін C: найкращі продукти для вашого імунітету

Вітамін C відомий своїм позитивним впливом на імунітет, але де його можна знайти, окрім звичних цитрусових? Виявляється, є багато продуктів, що містять більше аскорбінової кислоти, ніж апельсини чи лимони.

Абсолютним рекордсменом за вмістом вітаміну C є австралійська слива сорту какаду, яка містить аж 6 грамів вітаміну C на 100 грамів плоду. Це в 100 разів більше, ніж в апельсині. На другому місці за вмістом аскорбінової кислоти знаходиться вишня ацерола з 1,67 г вітаміну C на 100 г ягоди.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Серед більш доступних продуктів також є чимало джерел вітаміну C. Наприклад, одна столова ложка обліпихи дорівнює двом лимонам за вмістом цього вітаміну, а одна столова ложка сухої шипшини — семи лимонам.

Однак зберегти всю користь вітаміну C під час приготування страв досить складно. Взаємодія з киснем та високі температури знижують вміст аскорбінової кислоти наполовину. Якщо ж залишити приготовані страви до наступного дня, вітамін C може взагалі зникнути.

Ще один важливий аспект — вплив вітаміну C на роботу шлунково-кишкового тракту. Природний вітамін C може спричинити великий викид шлункового соку, що може викликати печію. У таких випадках можна розглянути альтернативу у вигляді аптечних препаратів вітаміну C, спеціально розроблених для захисту шлунку.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!