Як правильно варити кукурудзу: корисні поради

Варена кукурудза – це, напевно, одна з найулюбленіших недорогих літніх страв, яка смакує як дорослим, так і дітям. Як варити кукурудзу, зберігаючи багато корисних властивостей для організму людини, вам варто прочитати декілька порад, повідомляє 24 канал.

Проте яка б не була смачна та свіжа ваша кукурудза, від її приготування залежить чи ненайбільша якість та смак продукту. В кукурудзі є багато вітамінів, зокрема групи В, С, D, К, РР, а також такі корисні речовини як магній, калій, мідь, залізо, фосфор, глютамінова кислота та інші.

Пропонуємо вам дізнатись декілька основних правил та порад, як краще і правильніше варити кукурудзу.

Як правильно варити кукурудзу

Підготовка кукурудзи до варіння полягає в тому, що попередньо її потрібно обов’язково промити під чистою проточною водою і видалити всі брудні листя. Повністю початок від листя очищати не обов’язково. Головне – видаліть перед варінням зіпсовані листя.

Перед варінням бажано замочити кукурудзу на годину в холодній воді, а варити слід качани кукурудзи приблизно однакових розмірів. Це необхідно для того, щоб кукурудза зварилася вся рівномірно. Якщо качани занадто великі, розріжте їх навпіл.

Як варити стару кукурудзу

Навіть перезріла і “стара” кукурудза після відварювання буде м’якою і соковитою, якщо її правильно зварити. Для цього необхідно спочатку очистити качани від волокон і листя, потім розрізати їх навпіл і після цього залити сумішшю звичайної питної холодної води з молоком в співвідношенні 1: 1.

У такій молочній суміші кукурудза повинна в цілому пролежати 4 години, після чого її можна відварити класичним способом.

Скільки хвилин варити кукурудзу

Кількість часу приготування кукурудзи залежить безпосередньо від ступеню її зрілості. Наприклад, молода кукурудза буде готова через 20-30 хвилин варіння, а дозрілу кукурудзу слід варити 30-40 хвилин. Час приготування добре дозрілих качанів становить 2-3 години.

Найголовніше – це не переварити кукурудзу, щоб зерна не почали тверднути. До речі, молода кукурудза смачна навіть без солі, вона ніжна і м’яка, і на відварювання цілком вистачає всього тридцять хвилин.

Ідеально відварювати качани кукурудзи в чавунної каструлі, у якій досить товсті стінки, при цьому кришка каструлі повинна бути закрита. Також добре вариться кукурузка в глиняній каструльці. Також можна варити кукурудзу в пароварці і навіть мікрохвильовій печі. Дехто примудряється запекти її в духовці.

Як правильно приготувати кукурудзу

Кукурудзу слід опустити в киплячу воду.

Перед варінням і під час приготування воду солити не потрібно, тому що зерна будуть жорсткими.

Солять кукурудзу зазвичай за 5 хвилин до готовності або перед тим, як подати на стіл.

У воду для варіння можна додати трохи цукру і вершкового масла, – вони додадуть страві ніжний смак.

На великому вогні варити кукурудзу не можна. Відразу після закипання, зменшіть вогонь.

При охолодженні кукурудза трохи твердне, тому бажано їсти її майже відразу після варіння поки вона ще тепла.