Як правильно вибрати хліб
Вибираючи хліб, необхідно грунтуватися не на звичках або на симпатіях, а, в першу чергу, на грамотному огляді хліба. Пише vidpovim.pp.ua.
Форма. Зверніть увагу, яка форма у хліба. Кожна буханочка повинна бути рівною. Не допускається наявність «наростів» на хлібі з боків, вм’ятин або тріщин. Натисніть на хліб злегка, він повинен повернути початкову форму.
Колір. Білий хліб і його сорти повинні мати золотистий колір з можливими відтінками, а ось житній хліб не може мати інший колір, крім темно-коричневого.
Вибираючи хліб, робіть вибір на користь простих або здобних (у меншій кількості) хлібобулочних виробів.
Як визначити якість хліба після покупки
Навіть якщо ви вже купили хліб, перевірте його якість всіма доступними вам способами, можливо, доведеться купити інший хліб, головне не отруїтися. Визначити хліб можна саме по м’якушці.
– М’якуш повинен бути рівномірним і пропеченим;
– Про якість говорить пористість «начинки»;
– Перевірте еластичність м’якушки – натисніть на неї, після цього вона повинна прийняти колишню форму;
– Якщо м’якуш сиплеться і має світліше забарвлення, це покращений хліб;
– Хліб не повинен бути плямистим або липким всередині, і тим більше таким, який тягнеться. Ці ознаки говорять про грибок в хлібі. Якісний хліб по закінченню терміну придатності почне злегка покриватися цвіллю і повинен засухаритися.


