Як правильно вживати червоне м’ясо для здоров’я серця
Фонд Серця в Новій Зеландії опублікував нові рекомендації щодо вживання червоного м’яса і курки. Головний радник фонду з питань харчування Дейв Монро нагадав, що попередні дослідження вказували на шкоду від великої кількості червоного м’яса. Однак у потрібних пропорціях воно може бути частиною здорової дієти.
За результатами дослідження, вживання менше 350 грамів необробленого червоного м’яса на тиждень знижує ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту. Водночас, кожні додаткові 100 грамів цього продукту на день, що перевищують рекомендований рівень, підвищують ризик інсульту на 12%, повідомляє Gisborne Herald.
Монро також зазначив, що для серця корисні білкові «замінники» червоного м’яса, такі як нут, соя та горіхи, які сприяють зниженню рівня холестерину. Що стосується курки, то вона нейтральна для здоров’я: її вживання не завдає шкоди, але й не має особливих переваг.
фото з відкритих джерел