Як правильно їсти банани зранку: поради фахівця

Банани давно вважаються одним із найпопулярніших фруктів на сніданок. Проте відомий американський дієтолог Деріл Джоффрі попереджає: вживати банани зранку на порожній шлунок — не найкраще рішення для організму.

Банан як “природна цукерка”

За словами фахівця, банани на 25% складаються з цукру, тому швидко підвищують рівень глюкози в крові. Так, після короткочасного підйому енергії людина швидко відчуває втому, голод і може зірватися на переїдання.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“Банани — це природні цукерки. З’їдені вранці без додаткових продуктів, вони викликають стрибок інсуліну, а згодом — занепад сил і посилений апетит”, — зазначає Джоффрі.

Чому цього недостатньо для повноцінного сніданку

Попри те, що банани є джерелом калію, магнію, клітковини та інших важливих мікроелементів, одних лише плодів недостатньо, щоб підтримати організм до обіду. Вони не забезпечують тривалого насичення, а їх цукор може негативно вплинути на рівень кислотності.

Читайте також: Чому банан – не найкращий варіант для сніданку: пояснення дієтологів

Як зробити банани кориснішими

Дієтолог радить поєднувати банани з корисними жирами або білками, щоб збалансувати їхній вплив на організм. Найкращі варіанти — арахісове масло, натуральний йогурт, вівсянка або інші цільнозернові каші. Таке поєднання дозволяє зберегти користь фруктів і запобігти різким стрибкам цукру в крові.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *