У Дніпрі утеплюють будинки: кому пощастило

Цього року у Дніпрі утеплять 16 будинків. Нині роботи ведуться у шести. Раніше на зношені фасади взагалі не звертали уваги. Проводити комплексне утеплення багатоповерхівок розпочали лише два роки тому. У мерії Дніпра розглядають можливість запровадити наступного року програму з масового утеплення й капітального ремонту будинків на червоних лініях на проспектах Гагаріна та Поля, а також на вулиці Робочій. Повідомляють у прес-службі міської ради.

П’ятиповерхівки на просп. Гагаріна здебільшого збудовані у 60-х роках минулого століття. Їх зводили з тонких панелей, а за роки експлуатації шви у будинках фактично розсипалися. Втримувати тепло в оселях стало складно й дорого. Тож кожен опалювальний сезон мешканцям влітав у копійчину. Комплексне утеплення фасадів зробить будинки більш енергоощадними. Взимку буде тепліше, а влітку – прохолодніше. Під час робіт будівельники використовують матеріали вітчизняного виробництва. Вони надійні та вогнетривкі. Ремонтники відновлюють шви.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Спеціальний утеплювач кладуть у декілька шарів. Вартість утеплення фасаду одного будинку становить від 1,5 до 2 млн грн – залежно від обсягів робіт. Так, за п’ятиповерхівку на просп. Гагаріна, 137а системно взялися два роки тому. Із 2016 року тут відремонтували покрівлю, вимощення, мережі електропостачання й два під’їзди. Утеплення фасадів планують завершити вже до кінця серпня.

Мешканка цього будинку Тетяна Лейтер розповідає: про утеплення квартири замислювалася неодноразово. Бо ж у холоди в оселях доволі свіжо – температура близько 18-20 градусів. Щоб зберегти тепло, у її квартирі постійно використовують обігрівачі та майже не провітрюють. Попри це ані сама жінка, ані більшість її сусідів не могли дозволити собі такі дорогі роботи.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!