Як виглядає новорічний стіл в різних країнах

На сайті health.info повідомляють про традиційне новорічне меню мешканців різних країн світу. Так, американці шанують запечену індичку не тільки в День подяки і Різдво, а й на Новий рік. Наші сусіди болгари теж воліють м’ясну страву – мусаку. Воно складається з баранини і овочів, переважно – баклажанів. На вигляд нагадує листковий пиріг.

Голландці подають на стіл новорічного тушкованого у вині кролика, до якого додають цибулю, шпик, сметану і зелень.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Мешканці Данії на Новий рік запікають качку з яблуками, чорносливом і родзинками, додаючи в блюдо бренді або ром. А ось мексиканці ласують запеченим поросям з помідорами і перцем.

У норвежців головне блюдо, природно, з рибою. Жителі Скандинавії в Новий рік куштують суп з сьомгою. А німці ласують лососем, запеченим в вершках і з зеленню.

А ось в Португалії та Іспанії головними ласощами є виноград. З ним навіть пов’язана новорічна традиція: під час бою курантів потрібно з’їсти 12 виноградин і перед поглинанням останньої загадати бажання.

Мабуть, італійці – одні з небагатьох, хто готує головне новорічне блюдо виключно на Новий рік. Точно так же, як українки раз на рік випікають паски, італійські господині готують особливу ковбасу котекіно, яка подається в батоні. Крім жирної свинячої ковбаси в тісто загортають груші, цибуля-шалот і ягоди ялівцю.

Справжні кулінари – французи – на новорічний стіл ставлять равлики і гусячий паштет. Традиційно також запікають індичку, заздалегідь замариновану в білому вині.

Шведи не шкодують часу на приготування традиційної національної новорічної страви під назвою кропкакор. Для цього із суміші відвареної картоплі, шинки і шпику готується своєрідне тісто, з якого згодом скочуються кульки і відварюються в підсоленій воді.

Чи не відрізняються оригінальністю хіба що японці. У Новий рік вони їдять звичну локшину – собу, яка символізує довголіття. Інші страви теж мають сакральний зміст. Для того щоб гості за столом у наступаючому роцін е піддавалися ніяким недугам на стіл подають десерт з чорних соєвих бобів, які символізують здоров’я. А щоб супроводжували щастя і удача, в традиційне новорічне японське меню прийнято включати пюре з каштанів і батату.

Джерело: Вечірній Київ

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *