Як взяти участь у національному мультипредметному тесті для вступу до вишу

Цьогоріч замість ЗНО для вступу до омріяного вишу абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест. Аби взяти участь у випробуваннях, необхідно пройти реєстрацію.

Зробити це потрібно до 19 квітня, повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації Олексій Полторацький.

  «Цьогоріч вступна кампанія буде з поправкою на воєнний стан. Традиційне ЗНО провести у таких умовах неможливо. Тож абітурієнти проходитимуть випробування за допомогою національного мультипредметного тесту – НМТ. Його потрібно буде скласти для вступу до вишу на основі повної загальної середньої освіти. А саме, на бюджет – на всі спеціальності, на контракт – на медичні та найбільш популярні», – зазначив Олексій Полторацький.

 Для участі у вступному тестуванні необхідно зареєструватися до 19 квітня. Зробити це можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. У травні треба буде знов зайти на створену інформаційну сторінку. Там підтвердити бажання складати тест та повідомити регіон, у якому перебуватиме учасник у липні.

«Тестування заплановано в онлайн-форматі – задля безпеки учасників, – сказав Олексій Полторацький. – Випускники минулих років замість результатів НМТ зможуть використовувати сертифікати ЗНО 2019-2021 років».

 Він додав: тим, хто раніше записався на ЗНО, повторно реєструватися на тестування не потрібно.

У національному мультипредметному тесті будуть завдання з української мови, математики, історії України. Вони відповідатимуть змісту програм ЗНО з цих предметів.