Як ягоди можуть підтримати вашу печінку: дослідження та корисні властивості
Якщо ви хочете підтримати здоров’я своєї печінки, ягоди можуть стати вашим надійним союзником. Чорниця, журавлина та виноград мають у своєму складі корисні поліфеноли та антиоксиданти, які здатні захищати цей важливий орган від пошкоджень.
Чорниця, зокрема, містить поліфеноли, що є потужними антиоксидантами. Дослідження, проведене в медичному університеті Гуйчжоу, показало, що чорничний сік може полегшувати фіброз печінки, сприяючи її захисту та відновленню. Журавлина, у свою чергу, здатна зменшити токсичне ураження печінки, що робить її важливим компонентом раціону для підтримки здоров’я цього органу.
Виноград також виявився ефективним захисником печінки. Науковці Західно-Бенгальського університету медичних наук встановили, що екстракти з винограду допомагають захищати печінку від пошкоджень. Виявлено, що найбільше корисних речовин міститься у виноградних кісточках, на другому місці – шкірка, а м’якоть також містить важливі елементи, хоч і в меншій кількості.
фото з відкритих джерел