Який овоч дуже корисний для нашого організму

Буряк — один із найдоступніших овочів на нашому столі. Тим часом, він може принести багато користі нашому організму та скласти конкуренцію багатьом вітамінам та біодобавкам, про це пише “Жіночий Світ“.

«Буряк позитивно впливає на роботу всього ШКТ. Якщо є проблеми з непрохідністю кишечника, схильність до запорів – буряк добре допомагає. У ній міститься клітковина, яка спричиняє зростання корисної мікрофлори», — каже лікар Світлана Іщенко.

У цьому овочі міститься бетанін та бетаїн. Це потужні антиоксиданти, які допомагають нейтралізувати руйнівну дію вільних радикалів. Також бетанін та бетаїн допомагають нашому організму зберегти молодість та уповільнити процеси старіння.

Буряк корисний тим, хто страждає від гіпертонії – підвищеного артеріального тиску. Тому в раціоні гіпертоніків він повинен бути постійно.

Цей овоч позитивно впливає на еластичність судин, що корисно для роботи печінки. Також надає загальнозміцнюючу дію на імунітет, надає сил та підвищує працездатність.

Особливу увагу на буряки слід звернути чоловікам, які мають проблеми з потенцією. Овоч діє як афродизіак.

Але й для жінок цей овоч дуже корисний. Буряк багатий йодом, вітамінами В і С, у ньому є каротин, фосфор, магній. ⠀

Оптимальний спосіб приготування буряків — запікання або варіння. Також його можна тушкувати чи готувати на пару. Можна їсти буряк у вигляді окремої страви або додавати його до салатів, супів, борщів і так далі.

Сік буряка також дуже корисний, його можна змішувати з морквяним. Це чудове поєднання смаків та корисних якостей.

Важливо: не рекомендовано пити буряковий сік на голодний шлунок! Це може спровокувати проблеми із ШКТ. Додайте буряк у своє меню, як мінімум, двічі на тиждень, і незабаром ви відчуєте значне покращення самопочуття.

Фото з відкритих джерел