Який зв’язок є між споживанням кави та мігренню

Згідно з дослідженням, опублікованими у журналі Frontiers in Genetics, причинно-наслідкового зв’язку між передбачуваним споживанням кави та ризиком мігрені не існує, повідомляє “Жіночий Світ“.

Хенг Чен з Університету Чжеджанг в Ханчжоу, Китай, та його колеги вивчили причинно-наслідковий зв’язок між споживанням кави та мігренью, використовуючи двовибірковий менделівський рандомізаційний (MR) аналіз. Дев’ять однонуклеотидних поліморфізмів, пов’язаних із споживанням кави в масштабах всього геному, було отримано під час повногеномного дослідження асоціацій (GWAS) на основі даних 375 тис. осіб із Британського біобанку.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Використовуючи найбільший доступний GWAS мігрені, включаючи 59 тис. випадків та 316 тис. контрольних суб’єктів, були отримані зведені дані для будь-якої мігрені та її підтипів (мігрень з аурою та мігрень без аури). Зважена зворотна дисперсія з фіксованим ефектом використовувалася як основний метод для об’єднання оцінок MR.

В результаті дослідники не виявили причинно-наслідкового зв’язку між генетично передбаченим збільшенням споживання кави на 50% та ризиком будь-якої мігрені. Аналогічні результати були отримані під час аналізу чутливості.

“Справжнє дослідження не виявило причинно-наслідкового впливу генетичного збільшення споживання кави на будь-який тип мігрені, і результати узгоджуються з аналізами чутливості”, – наголошують автори.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!