«Яскрава арена Дніпра-2016″: фестиваль для талановитої молоді відбудеться у Дніпрі

З 9 по 11 грудня в Дніпропетровському державному цирку в рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця» пройде міжнародний фестиваль дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра – 2016». Протягом двох днів понад 300 учасників з 15 областей України та гості з Угорщини покажуть понад 700 номерів. Про це під час прес-конференції 9 грудня повідомив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

«У Дніпрі є талановита молодь та відповідні заклади, де навчають циркового мистецтва. Проводячи цей фестиваль, ми робимо певний внесок у розвиток цього виду творчості, тому що циркове мистецтво дуже цінується в Дніпрі. Дніпровська міська рада всіляко підтримує не тільки фестиваль «Яскрава арена Дніпра – 2016», а й Дніпропетровський державний цирк», – зазначив Євген Хорошилов.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Директор фестивалю «Яскрава арена Дніпра – 2016» Ольга Обласова розповіла, що учасники конкурсу демонструватимуть свої таланти та вміння у традиційних циркових жанрах: повітряна та партерна гімнастика, жонглювання, еквілібр, каучук, акробатика, дресура тварин, клоунада, фокуси та ілюзія.

«Завдяки підтримці міського голови Дніпра Бориса Філатова та проведенню фестивалю в рамках програми «Культурна столиця», наші учасники зможуть випробувати свої сили на професійній цирковій арені. Більшість юних артистів вперше отримають можливість виступити на професійному цирковому майданчику перед кількатисячною аудиторією», – зазначила Ольга Обласова.

Народна артистка України, директор, художній керівник Національного цирку України Людмила Шевченко, яка стала почесною гостею фестивалю, зазначила, що дитячі міжнародні фестивалі циркового мистецтва не проводяться більше ніде в світі.

Глядачами конкурсного перегляду стануть школярі та діти соціально незахищених категорій. За підсумками конкурсу міжнародне журі обере найкращі номери для участі у двох повноцінних циркових гала-виставах, які відбудуться на арені Дніпропетровського державного цирку в неділю, 11 грудня 2016 р., о 12:00 та 16:00.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь