Зелені яблука: коли їх варто уникати і чому вони можуть бути шкідливими
Хоча зелені яблука відомі своєю користю, вони можуть бути шкідливими для певних людей. Лікарі попереджають, що ці яблука протипоказані людям із панкреатитом та дискінезією жовчовивідних шляхів, особливо у період загострення.
У таких випадках варто обирати солодші сорти, а краще — запікати або протирати яблука.
Також зелені яблука можуть бути шкідливими для людей із гастритом або виразковою хворобою. Лікарі рекомендують обмежитися одним яблуком на день і їсти його через годину після основного прийому їжі, а не натще.
Через високу кислотність, зелені сорти яблук можуть пошкодити зубну емаль, тому після їх вживання варто прополоскати рот водою, щоб зменшити вплив кислоти.
фото з відкритих джерел