5 ознак того, що організм у небезпеці

Дефіцит вітаміну D може викликати тяжкі наслідки у вигляді серцево-судинних захворювань, деяких видів раку, але зрозуміти, що організм у небезпеці можна не відразу, оскільки ознаки порушення бувають неспецифічними.

Вітамін D має вирішальне значення для загального здоров’я організму, він необхідний для регулювання кількості кальцію та фосфатів в організмі, допомагає підтримувати здоровими м’язи, кістки, зуби. Дефіцит речовини може спричинити серйозні ускладнення, включаючи остеомаляцію, рахіт або деякі суглобові деформації, повідомляє storinka.com.ua.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Якщо ваш організм відчуває дефіцит вітаміну D, ви, мабуть, почуваєтеся не дуже добре. Він підтримує імунну систему сильною, допомагає регулювати рівень інсуліну, підтримує рівень енергії, покращує настрій», – думка медиків.

Також медики зазначили, що дослідження пов’язують нестачу вітаміну із збільшенням ризику серцево-судинних захворювань, астми у дітей, деяких видів раку.

«Симптоми дефіциту вітаміну D нерідко важко виявити. Вони бувають тонкими, багато людей не усвідомлюють, що їх організм відчуває його недолік і наражається на небезпеку захворіти», – уточнили фахівці.

За їхніми словами, є кілька ознак дефіциту вітаміну D, які корисно знати :

  • Надмірна втома, низький рівень енергії.
  • Дратівливість та занепокоєння.
  • Випадання волосся.
  • Нові болі у суглобах.
  • Запалення шкіри, прищі.

Найбільш схильні до ризику дефіциту вітаміну D люди похилого віку, володарі надмірною вагою і ті, хто рідко виходить на вулицю.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!