Користь гречки для вашого здоров’я
Гречка – продукт, дуже корисний для здоров’я. Крім того, її легко готувати, і вона недорога. Чому гречку варто включити в раціон. Про це пише ukrhealth.net.
Гречка – це не зерно
Ті, хто обмежує себе у вживанні злаків, в якості корисних вуглеводів зазвичай їдять фрукти і солодку картоплю. Незважаючи на те, що гречка зазвичай входить в список злаків, це не зерно. Насправді це насіння рослин – квіток ревеню і кислиці.
У гречці не містить глютен
Гречка не містить глютен і безпечна для людей, які страждають на целіакію або глютеновою хворобою. Як показують дослідження, навіть у високих концентраціях гречана мука і її синтетичні білки не викликають імунологічні реакції у пацієнтів з целіакією.
Гречка багата корисними поживними речовинами
Гречка багата мікроелементами, у тому числі марганцем, магнієм і міддю. Вона також є гарним джерелом вітамінів групи В: B6, пантотенової кислоти (В5), нікотинової кислоти (В3), фолієвої кислоти (В12), тіаміну (В1) і холіну (В4).
Поживні речовини, що містяться в гречці
Поживні речовини | Мг в порції 100 г | % рекомендованої добової норми прийому |
Марганець | 0,68 | 34 |
Магній | 85 | 21 |
Мідь | 0,25 | 28 |
В6 | 0,13 | 8 |
Фолієва кислота | 23 | 6 |
Пантотенова кислота | 0,6 | 12 |
Тіамін | 0,07 | 6 |
Холін | 33 | 8 |
Нікотинова кислота | 1,6 | 10 |
Гречка містить стале волокно
Стале волокно – з’єднання, яке дозволяє знизити рівень цукру після їжі, сприяє схудненню, знижує напади голоду і допомагає при діабеті. Гречана крупа в будь-якому вигляді містить стале волокно, а в гречаній каші міститься ще більше на 6%.
Фото: pixabay