Спорт зменшує жадібність і похіть: дослідження вчених з Берліна

Фізичні навантаження можуть допомогти позбавитися від спраги слави, великих грошей та інших нереалістичних бажань, які часто діють спустошливо. Такий висновок зробили дослідники з Університету Берліна.

Є певна категорія людей, яка ніколи не буває задоволена тим, що має. Скільки б грошей не було у них в банку, вони хочуть більше, в яких би будинках і квартирах вони не жили, їм хочеться перебратися у більш просторе і дороге місце. Таким людям вчені з Німеччини рекомендують відправлятися в спортзал.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Виявляється, те саме відчуття “природного кайфу”, яке дають аеробні вправи (біг, велотренажери, плавання тощо) знижує потребу в інших бажаннях людей. Очікування винагороди в мозку викликається короткими за тривалістю викидами гормону дофаміну. Але фізичні навантаження призводять до падіння рівня цього гормону на строк до двох годин.

Німецькі вчені запросили добровольців, яких розділили на дві групи. В одній люди вели переважно сидячий спосіб життя, а в іншій зібралися добре треновані спортсмени. Частина учасників попросили пройти через інтенсивні фізичні навантаження протягом 30 хвилин – треба було позайматися на біговій доріжці. Друга частина отримала як би «плацебо» замість навантажень, виконуючи звичайні розтяжки. На останньому етапі всі грали на гроші в комп’ютерну рулетку.

Виявилося, що якщо добровольці втрачали гроші, то їх мозок реагував на це приблизно однаково. Але ось бажання людей виграти гроші було різним. У тих, хто займався інтенсивно, воно помітно знижувалося. Навіть у тому випадку, якщо ці люди до спорту не звикли.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!